Search

Reformski paket: Da li znate za motivacijske seminare u Birou Tuzla?

U oktobru 2016. Biro Tuzla je započeo sa primjenom usvojenog Uputstva za rad opštinskih biroa, a kako bi i prelaskom u nove prostorije što kvalitetnije obavljali nove zadatke i funkcije Službe, prije svega savjetovanje nezaposlenih i podrška u traženju zaposlenja.

Dugoročna nezaposlenost nosi sa sobom dosta negativnih posljedica po nezaposlenu osobu, opada joj samopouzdanje, gubi nadu da će ikada pronaći zaposlenje i nalazi se u sveopštem lošem psihičkom stanju. Zbog toga je pružanje podrške dugoročno nezaposlenim osobama najzahtjevniji zadatak savjetodavca i podrazumijeva da smo prethodno savladali sve metode i tehnike aktiviranja, individualnog savjetovanja itd.

Imajući u vidu da većina nezaposlenih na evidenciji spada u grupu dugoročno nezaposlenih, Biro Tuzla je prelaskom na novi sistem rada, pored informativnih seminara i individualnih savjetovanja, započeo  i sa održavanjem motivacijskih seminara (grupnih, dvodnevnih) kojim aktiviraju i rade sa grupama dugoročno nezaposlenih. Motivacijski seminari se održavaju dva puta sedmično, a grupe kreiraju savjetodavci.

U nastavku pogledajte kako izgleda motivacijski seminar u Birou Tuzla:

motivacijski-tuzla

klub-tuzla

Druge objave u kategoriji