Search

Reformski paket: Prepoznat značaj Klubova za traženje posla u lokalnim zajednicama

Klub za traženje posla iz Srpca osvojio je treće mjesto u izboru najuspješnijih klubova za traženje posla u Republici Srpskoj u 2018. godini. Ovo je peto po redu priznanje za srbački Klub koji djeluje od 2012. godine pri Birou rada u Srpcu i omogućava učesnicima da steknu i unaprijede vještine traženja posla.

“Kroz program radionica u Klubu za traženje posla do sada je prošlo 405 mladih do 30 godina starosti. Oko 71 odsto mladih, odnosno njih 290 koji su proteklih godina prošli program Kluba, dobili su posao ili su radno angažovani po nekom drugom osnovu, što je zaista dobar rezultat”, rekla je šefica Biroa rada Srbac, Milanka Šnjegota Srdić.

Ona je dodala da je zaključno sa 31. decembrom prošle godine smanjen broj nezaposlenih lica za 6,75 odsto a posredovanjem biroa je zaposleno 256 nezaposlenih lica.

Po njenim riječima, srbački Klub za traženje posla je od svog osnivanja među najboljima u Republici Srpskoj i BiH.

Mladi u našem Klubu stiču znanje i vještine relevantne za traženje posla, povećavaju samopouzdanje i motivaciju, otkrivaju svoje prezentacijske i liderske osobine, te postaju konkurentniji na tržištu rada”, istakla je ona.

U narednom periodu će Klub biti obogaćen dodatnim ponudama za razvoj vještina i prezentaciju projekata i programa koji mladima mogu pomoći pri zapošljavanju.

Redovno organizujemo posjete poslodavcima i zajedničke radionice s njima, a preporuke i savjeti koje od njih dobiju su izuzetno značajni i korisni za predstavljanje na tržištu rada.Savjetujem mladima da iskoriste sve što Klub nudi jer uz stručnu podršku i pozitivnu atmosferu na obukama, uspjeh sigurno neće izostati”, istakla je Milanka Šnjegota-Srdić.

Putem mreže u kojoj se nalaze 27 ovakvvih klubova u čitavoj BiH, podršku je od 2011. godine dobilo 9615 mladih, od čega je 4283 njih dobila posao.

Druge objave u kategoriji