Search

Reformski paket: Uspješno završena obuka savjetodavaca Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske

Danas je u Sarajevu uspješno završena specijalistička obuka za drugu grupu savjetodavaca Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. Podsjećamo, prošle sedmice uspješno je realizovana obuka za 29 savjetodavaca iz Zavoda, a isti su i certificirani nakon uspješno položenog testa. Danas je, nakon uspješno položenog testa certificirano 27 savjetodavaca i to iz filijala Trebinje, Istočno Sarajevo, Bijeljina i Zvornik. 

Podsjećamo, koncept obuka je takav da se simultano obučavaju dvije manje grupe savjetodavaca, a kako bi se adekvatno realizovale dvije važne teme: Informacije o tržištu rada i aktivna politika zapošljavanja Komunikacijske vještine, upravljanje vremenom i stresom. Trenerice su Alma Suljović, stručna saradnica za razvoj ljudskih resursa YEP-a i vanjska ekspertica za tržište rada Meri Lorenčič. 

Današnjom obukom uspješno je zaključen ciklus obuka započet u maju tekuće godine. Jačanje internih kapaciteta Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske jedna je od fokus aktivnosti Projekta zapošljavanja mladih zajedno sa unaprijeđenjem infrastrukture koja trenutno podrazumijeva prilagodbu infrastrukture u 5 biroa od kojih su u dva aktivnosti prilagodbe završene, i to u biroima Istočna Ilidža i Derventa, a predstoji finaliziranje radova u biroima Šekovići, Bratunac, Foča. 

 

Druge objave u kategoriji