Search

Saradnja JU „Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ i Akademy 387

Osposobljavanje nezaposlenih kadrova za informatička znanja neophodna na tržištu rada,  edukacije i reedukacije kroz kratkoročne kurseve, radionice i predavanja  uz svjetske eksperte i  lidere u ovoj industriji  s ciljem smanjenja broja nezaposlenih,  sadržaj  je Protokola o saradnji koji su danas  potpisali   Igor Kamočaji, direktor JU „ Služba za zapošljavanja Kantona Sarajevo“ – Sarajevo i  Edin Saračević, direktor Academy 387. d.o.o.

Cilj ovog sporazuma je poboljšanje mogućnosti zapošljavanja  nezaposlenih osoba  u  ICT kompanijama.  Nezaposlena lica  kroz edukaciju dobivaju  dobru osnovu  da povećaju svoju konkurentnost na tržištu rada i daje im se prilika da pronađu posao u jednoj od najperspektivnijih industrija ove decenije .

HUB 387 je prvi tehnološki park u centru Sarajeva. Od jeseni 2013., kada je otvoren, dom  je za više od 14 IT kompanija. Koncept HUB-387 temelji se na ideji da se  poboljša suradnja i brži prijenos podataka, kao i stvaranju klime koja potiče inovacije i poduzetništvo.

Predavači  Academy 387 u zadnja  tri mjeseca  održali su  20 kurseva, koje je pohađalo više od 100 studenata. Akademija posjeduje savremene učionice sa  kapacitetom  za 150 osoba. U povodu potpisivanja Sporazuma Edin Saračević osnivač kompanije za područje BiH je rakao:

„Iako su stručnjaci informacionih tehnologija danas  najtraženiji u svijetu,  znanja i vještine u ICT sektoru i komplementarnim kreativnim uslugama  razvijaju  se iz dana u dan nevjerovatnom brzinom . Ova saradnja ima za cilj da u što kraćem  roku  svi polaznici   koji pohađaju naše kurseve savladaju  nove tehnologije i dostignuća. Najboljim kandidatima  će biti ponuđena mogućnost zapošljavanja u nekoj od postojećih IT bh kompanija.“ 


Zaintersovani ste za Program upravljanja karijerom?

Druge objave u kategoriji