Search

Sarajevo Unlimited 2018 & YEP : Mentoring sesija na Sarajevskoj žičari i radionica na temu „Kako uspostaviti održivu mrežu mentora“

Sarajevo Unlimited je dvodnevna konferencija koja na jednom mjestu okuplja sve relevantne institucije, kompanije, organizacije, startupe i investitore sa ciljem promocije inovacija u biznisu, inovativnog poslovanja i korištenja resursa startup kompanija. Važan cilj organizacije je svakako i promocija Bosne i Hercegovine kao plodnog tla za međunarodne investicije kroz promociju uspješnih bosanskohercegovačkih startup i biznis priča, te zadržavanje „pameti“ i mladih talenata.

Jedan od ciljeva je da Sarajevo Unlimited rezultira novim radnim mjestima, novim investicijama i poboljšavanju bosanskohercegovačke ekonomije.

Ove godine Sarajevo Unlimited se održava od 05. do 07. novembra u Sarajevu, a Projekat zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), će u sklopu događaja ali i kao jedan od sponzora  biti nosilac i organizacije radionice na temu „Kako uspostaviti održivu mrežu mentora“ kao i ko-organizator mentoring sesije za start-up-e na Sarajevskoj žičari – „40 meters high“: Coffee with your mentor.

Rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih U BiH (YEP) dr Ranko Markuš je predsjednik žirija u okviru događaja Start-up Battle, te će dodijeliti nagrade najbolje ocjenjenim kompanijama.

Potrebno je napomenuti i da će nekoliko učesnika YEP inkubatora poslovnih ideja dobiti priliku da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju te ostvare dodatne poslovne kontakte sa drugim poslovnih poduhvatima kao i relevantnim institucijama i akterima tržišta.

Radionica YEP-a planirana je za 06.11.2018., sa početkom u 13:00h, u prostorijama HUB387. 

Druge objave u kategoriji