Search

Sastanak partnera na projektu Urbane farme u Tuzli

Realizaciju projekta Urbane poljoprivede u Tuzli je omogućila Vlada Švicarske kroz uspostavu saradnje između Asocijacije XY – Projekat mentalnog zdravlja i Projekta zapošljavanja mladih (YEP), na taj način su projekti sa različitim fokusima identifikovali zajedničke tačke, te uz puno truda i zajedničkog zalaganja uspostavili vrlo kvalitetnu saradnju na osnovu koje će pored udruženja Feniks biti uključeno i udruženje Tunel iz Ključa, te će se na osnovu druge poslovne ideje izraditi sličan model podrške. 

Danas je u Tuzli održan sastanak partnera na realizaciji ovog projekta sa obzirom na predstojeću poljoprivrednu sezonu, ovo je bila prilika da se razmotre potrebne aktivnosti kako bi se nadalje uspješno postizali rezultati.

Radi se o zahtjevnom projektu koji iziskuje posebnu pažnju obzirom da targetira naročito osjetljivu ciljnu grupu – lica sa poteškoćama mentalnog zdravlja.

Nakon monitoring sastanka, učesnici su obišli parcelu Urbane farme kako bi se u praksi uvjerili u dinamiku implementacije. 
 

Druge objave u kategoriji