Search

Startup Challange: Pogledajte fantastičan video vodič kroz Sarajevo

Jednoglasnom odlukom tročlanog žirija pobjednik ovogodišnjeg Startup Challange-a je Sarajevo Traveller čiji su nosioci Adna Helić i Adis Salihefendić.  Pobjednicima je uručen simbolični ček u iznosu od 5.500,00 KM , te će pored novčane nagrade imati i podršku Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u toku implementacije i pokretanja navedenog startup biznisa. Projekat zapošljavanja mladih će ovoj ideji finansirati dio troškova registracije biznisa. Ova vijest je o nastavku aktivnosti na razoju ovog startupa.

O gradu na Miljacki su ispričane hiljade priča. Sarajevo je opjevano u desetinama pjesama, a ime glavnog grada BiH nalazi se na brojnim listama gradova koje treba posjetiti.

‘Spoj istoka i zapada’, ‘Evropski Jerusalem'… brojni turisti su potvrdili sve epitete koje Sarajevo nosi sa sobom.

Pogledajte video u kojem je na izvrstan način predstavljen grad, njegove ljepote i sadržaj koji nudi. Video pod nazivom “Sarajevo video guide” u nešto više od dvije minute prikazuje fantastične prizore grada koji se, jednostavno, voli.

Riječi su suvišne za video koji je za kratko vrijeme pobrao brojne simpatije Sarajlija, ali i ljudi iz ostalih krajeva BiH, regiona i svijeta.

Druge objave u kategoriji