Search

U ponedjeljak počinje Treći forum Sarajevo Unlimited 2018.

Tema ovogodišnjeg Foruma, koji se održava treći put, je Inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja jugoistočne i centralne Evrope.

Svečana ceremonija otvaranja “Sarajevo Unlimited 2018.” bit će održana u hotelu Holiday u ponedjeljak u 19 sati, na kojoj će prisustvovati gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, ambasadorica Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo, direktorica Mastercard za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine Jelena Ristić te predstavnici Prointera Vlatko Vukotić i Networka Edin Mehić.

Treće izdanje “Sarajevo Unlimited foruma” je dodatno atraktivno sadržajem i zbog spajanja sa inicijativom CEEC 16 + 1 (zemlje centralne i jugoistočne Evrope i NR Kine) odakle dolazi 400 stranih delegata, 60 kompanija, ali i predstavnika državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, akademske zajednice, korporacija, tehnoloških parkova i kreativnih hubova i start-upa.

Najsjajnija pozornica će svakako pripasti svim prijavljenim start-upima koji će se moći nadmetati za pažnju investitora, ali i osvojiti nagradu u vrijednosti od 5.000 KM. Predsjednik žirija će biti rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih dr. Ranko Markuš koji će dodijeliti nagradu najboljem startupu, a pokrovitelj jedinstvene mentorske podrške u sarajevskoj žičari je također YEP uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). 

Druge objave u kategoriji