Search

U pripremi Online škola malog biznisa

Direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenan Rešo i rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP) Ranko Markuš potpisali su u Sarajevu, 19.decembra 2013. godine Memorandum o razumijevanju i saradnji radi realizacije prve faze projektne aktivnosti „Online škola malog biznisa“. Projekat će zajednički finansirati Federalni zavod za zapošljavanje i Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) putem YEP-a.

„S obzirom da postoji potreba za unapređenjem poduzetničkih kompetencija i svijesti o značaju poduzetništva, a s ciljem unapređenja kvaliteta naših usluga, odlučili smo se za realizaciju jednog ovakvog projekta koji podrazumijeva on line educiranje u vezi sa poduzetništvom, odnosno pokretanjem vlastitog biznisa. Riječ je o početnoj fazi projektne aktivnosti. Želim se zahvaliti partnerima u ovoj aktivnosti – Projektu zapošljavanja mladih (YEP) i SDC-u – što su prepoznali važnost ovog projekta te nas odlučili podržati“, rekao je Rešo.

Markuš je istakao da se prva faza projektne aktivnosti odnosi na izradu odgovarajućih nastavnih modula, tehničkih i kreativnih rješenja, tj. izradu web alata koji će sadržavati nastavne module i druge formate sadražaja koji će pomoći osobama iz ciljne grupe, a predviđena je i obuka zaposlenika Federalnog zavoda za zapošljavanje da koriste i ažuriraju novi web alat. Alat će biti testiran u narednim mjesecima u saradnji sa Ministarstvom razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u okviru Startup fonda u vrijednosti 400.000 KM, što je naredni veliki projekat koji se realizuje uz podršku YEP-a.

Potreba za ovim alatom je identifikovana na drugom Forumu o zapošljavanju mladih, pa učešćem u implementaciji aktivnosti Projekat direktno doprinosi realizaciji zaključaka Foruma, čime daje na značaju i ovom događaju koji se redovno organizuje u okviru Projekta dva puta godišnje.

 

Druge objave u kategoriji