Search

Umrežavanje i saradnja poduzetnika iz YEP inkubatora poslovnih ideja

Kao dio stručne podrške za učesnike YEP inkubatora poslovnih ideja, u protekla dva dana održani su mentoring i networking sastanci poduzetnika iz YEP inkubatora poslovnih ideja Tuzla, Mostar i Trebinje, poduzetnika koji obavljaju djelatnost u oblasti rent a car-a.

Cilj ovih aktivnosti, kojima je  koordinirao Projekat zapošljavanje mladih (YEP), kojeg podržava Vlada Švicarske, jeste umrežavanje, razmjena iskustava ali i buduća poslovna saradnja ovih preduzeća sa ciljem njihovog daljeg rasta i razvoja.

Kao rezultat navedenih aktivnosti, X Adventures d.o.o. Mostar, City cars d.o.o. Tuzla i Ras Rent a Car & Logistics Trebinje će u narednom periodu sarađivati i razmjenjivati iskustva u oblasti djelatnosti kojom se bave.

Podrška umrežavanju i međusobnoj saradnji preduzeća iz YEP inkubatora poslovnih ideja jedan je od aspekata Mentoring programa IMPAKT koji za cilj ima podršku očuvanju, ali i daljem razvoju uspostavljenih poslovnih poduhvata u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja.

Podsjećamo, u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja u 32 lokalne zajednice širom BiH finansijski i stručno podržano je osnivanje i razvoj preko 120 biznisa, za koje se dalja mentorska i stručna podrška osigurava kroz Mentoring program IMPAKT.

Druge objave u kategoriji