Search

Reformski paket: Završena Uvodna obuka za savjetodavce i šefove biroa javnih službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Kantona Sarajevo

Danas je uspješno završena Uvodna obuka za savjetodavce službi za zapošljavanje FBiH, i to 12 savjetodavaca i šefova biroa iz Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. 

Nakon uspješno položenog testa, certificirano je svih 12 savjetodavaca i šefova biroa. Uvodna obuka primarno je namijenjena uposlenicima kojima predstoji primjena aktivnosti novog modela rada te je u tom smislu koncipirana tako da obrađuje teme kao što su savjetodavni procesi i alati, vještine i tehnike intervjua, ali i principe rada sa različitim kategorijama nezaposlenih osoba kao i osnovne postulate saradnje sa poslodavcima. U sklopu uvodne obuke obrađene su i osnove primjene IPZ – Individualnog plana zapošljavanje. 

Dodatna vrijednost realizaciji ove aktivnosti jeste činjenica da su treneri obuke bili zapravo interni treneri – zaposlenici službi koji su prethodno prošli intenzivnu pripremu sa ekspertima Projekta zapošljavanja mladih (YEP) kako bi samostalno mogli ispratiti ovu aktivnost. 

Realizacijom dvodnevne obuke, interni treneri su stekli preduslov za certificiranje te su im, na koncu današnjih radionica dodijeljeni certifikati. Kao interni treneri certificirani su: 

  1. Tamara Jakupović (Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo)
  2. Ida Matković (Služba za zapošljavanje KSB/SBK Travnik)

Almedin Ibrahimović (Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona) je certificiran prošle godine. 

 

Druge objave u kategoriji