Search

Uz podršku Vlade Švajcarske resorni ministri na kongresu o stručnom obrazovanju u Vinterturu

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević, ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Hercegovačko – neretvanskog kantona Rašid Hadžović i ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović, učestvovaće od 20. do 22.06. 2016. u Vinterturu (Švajcarska) u radu 2. međunarodnog kongresa o stručnoj i profesionalnoj edukaciji i obuci.

Boravak u Švajcarskoj i učešće u radu kongresa od 20. do 22. juna 2016. godine, podržala je Vlada Švajcarske u okviru Programa Prilika Plus. Glavna tema događaja biće “Od vještina do napretka – razmjena elemenata uspjeha” sa osnovnim usmjerenjem na međunarodnu razmjenu uspješnih principa koji su razvijeni u različitim sistemima stručnog obrazovanja i obuke.

Kongres je prilika za razmjenu i učenje na iskustvima nastalim u različitim obrazovnim sistemima širom svijeta i da se dođe do osnovnih elemenata uspješnog učenja i provođenja.

U radu kongresa će učestvovati značajni govornici, kako iz Švajcarske tako i iz inostranstva, uključujući i istaknute pojedince iz svijeta politike, ekonomije i nauke koji su odgovorni za donošenje odluka u oblasti stručnog obrazovanja i obuke.

Očekujemo da će boravak ova dva ministra na značajnoj konferenciji rezultirati promjenama praksi u Republici Srpskoj i Hercegovačko-neretvanskom kantonu vezano za stručnu i profesionalnu edukaciju i obuku.

Druge objave u kategoriji