Search

YEP Inkubator poslovnih ideja: Zeničani predstavili svoje poslovne ideje

Grad Zenica i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizuje uz podršku Vlade Švajcarske, organizovali su danas prezentaciju na kojoj su učesnici YEP Inkubatora poslovnih ideja predstavili svoje poslovne ideje.   

YEP Inkubator poslovnih ideja razvijen je u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP) kao sistem podrške preduzetništvu, koja podrazumijeva konkretnu pomoć pri osnivanju preduzeća i kreiranju novih radnih mjesta, uključujući i posebnu podršku za poslovne poduhvate iz domena socijalnog preduzetništva.

Poslovnim idejama čiji komercijalni potencijal bude ocijenjen pozitivno od strane stručne komisije, biće ponuđen paket dugoročne podrške koji uključuje mentorstvo i finansijsku podršku. U proces procjene i validacije poslovnih ideja aktivno su uključeni predstavnici lokalne zajednice i Službe za zapošljavanje Zeničko – dobojskog kantona. 

Nakon prezentacije, učesnicima su dodjeljeni certifikati za uspješno završenu obuku za jačanje preduzetničkih vještina u okviru YEP inkubatora poslovnih ideja.

 

Druge objave u kategoriji