Search

YEP lokalne inicijative: Podrška pokretanju malih biznisa u općini Orašje – potpisani ugovori o grantu

U okviru programa lokalnih inicijativa, YEP partner, Vijeće mladih općine Orašje realizuje lokalnu inicijativu „Mladi za mlade” unutar koje je uspostavljen volonterski servis na području općine Orašje i izvršena poduzetnička obuka mladih nezaposlenih lica koja je rezultirala nekolicinom poslovnih ideja.

Danas su Elena Čović i Azra Halilović potpisale ugovor o korištenju grant sredstava za realizaciju svojih poslovnih ideja, ocjenjivanje poslovnih planova su obavili predstavnici Poduzetničkog inkubatora BIOS Osijek i Centra za poduzetništvo Osijek. Gdin Žan Pjer Zoričić i Darija Krstić su danas obavili intervju s budućim mladim poduzetnicama i ponudili mentorstvo u predstojećem periodu.

Elena Čović konkurirala za proizvodnju specifičnih odjevnih predmeta, kojim želi stvoriti novi bh. brand, a Azra Halilović za nabavku opreme za otvaranje salona ljepote za što im je odobren grant u iznosu od po 3.000 KM.

Cilj projekta je motivirati početnike i kreativne pojedince s inovativnim i provedivim poslovnim idejama i omogućiti mladim ljudima stvarno pokretanje vlastitog malog biznisa, što bi moglo biti jedno od mogućih rješenja kako se nositi sa visokom stopom nezaposlenosti mladih u BiH.

 

Druge objave u kategoriji