Search

YEP podrška Funky Gerili u širenju proizvodnje i novim radnim mjestima

YEP tim danas je posjetio socijalno preduzeće FG Grupa d.o.o. i udruženje Most iz Gradiške. Povod za posjetu je saradnja na razvoju poslovnog modela od kojeg se očekuje značajan rast proizvodnje FG Grupe i plasman proizvoda na nova tržišta. Kao rezultat ovog širenja očekuje se i otvaranje znatnog broja novih radnih mjesta.

Saradnja između Projekta zapošljavanja mladih i Mosta započela je još 2014. godine, YEP-ovom podrškom osnivanju socijalnog preduzeća i pokretanju vlastitog brenda odjeće za mlade – Funky Guerrilla. Udruženje Most osnivač je i stopostotni vlasnik socijalnog preduzeća putem kojeg je zaposlenje pronašao značajan broj do tada dugoročno nezaposlenih mladih.

170905_Visit_FG_Group_Gradiska_02

Od prve godine poslovanja, FG Grupa d.o.o. posluje pozitivno a u ovoj godini napravljeni su i značajni pomaci na tržištu te stvoreni preduslovi za širenje i ostvarivanje poslovne dobiti.
Imajući u vidu mogućnost širenja poslovanja FG Grupe te zapošljavanja značajnog broja novih radnika u socijalnom preduzeću, YEP tim je danas obavio preliminarne razgovore o mogućoj saradnji, putem koje bi YEP – mentorskom podrškom i investicijskim sredstvima podržao širenje FG Grupe i naročito plasman modnog brenda Funky Guerrilla na nova tržišta.

170905_Visit_FG_Group_Gradiska_01

Na sastanku, dogovorena je dinamika izvođenja aktivnosti u narednom periodu. YEP i FG Grupa će zajednički pratiti plasman nove modne kolekcije Funky Guerrilla na tržištu, i u skladu sa tražnjom, osigurati dodatne proizvodne kapacitete. U narednom periodu očekuje se udvostručenje proizvodnje i, sukladno tome, zaposlenje novih radnika.

 

Druge objave u kategoriji