Search

Kraj sezone emitovanja YEP priča o uspjehu u serijalu BHRT “Recept za uspjeh”

Projekat zapošljavanja mladih je uspješno realizovao saradnju sa Televizijom Bosne i Hercegovine, koja je u serijalu emisija “Recept za uspjeh”, emitovala ukupno 22 priloga, tj. uspješne priče mladih osoba koje su zahvaljujući projektnim aktivnostima (uglavnom Klubovima za traženje posla) pronašli zaposlenje ili pokrenuli vlastiti biznis (Mladi poduzetnik FZZZ).

Namjera predstavljanja uspješnih primjera mladih žena i muškaraca, učesnika u raznim aktivnosti koje Projekat sprovodi širom BiH, je da se promovišu uspješna rješenja koja su putokaz uprkos crnim statistikama i alarmantno visokoj nezaposlenosti mladih. 

Saradnja sa BHRT-om je proistekla iz zaključka 4.Foruma o zapošljavanju mladih koji je održan na Jahorini u oktobru prošle godine na temu “Motivisanje i aktiviranje mladih”. Jedan od zaključaka je bio da je u javnom prostoru BiH neophodno osigurati više informacija o pozitivnim praksama kako bi se osiguralo učešće većeg broja mladih u svim oblastima društva. Priloge možete pogledati ovdje.

Svoje priče o uspjehu su podijelili sa nama:

1.Adnan Hrustanović, Zvornik

2.Dragana Malinović, Srbac

3.Nina Sihirlić, Doljani (Jablanica)

4.Admir Omanović, Fojnica

5.Elmin Karzić, Kakanj

6.Jela Šimić, Novi Travnik

7.Mediha Pružan, Travnik

8.Sanel Dogan, Travnik

9.Pero Trkulja, Travnik

10.Samra Selimović, Tuzla

11.Tara Hasanović, Tuzla

12.Radovanka Ličinar, Srbac

13.Nada Kokan, Srbac

14.Jelena Lozo, Nevesinje

15.Tatjana Topalović, Sarajevo

16.Eldin Mujić, Tuzla

17.Enida Fazlić, Tuzla

18.Dijana Tanasić, Modriča

19.Mara Novaković, Modriča

20.Amela Lagumdžić, Sarajevo

21.Rusmir Islamović, Sarajevo

22. Dario Osmanović, Tuzla

23.Kristina Sulaver, Nevesinje

Zahvaljujemo se svima koji su ličnim pričama doprinijeli u realizaciji ove promotivne aktivnosti koja je već uticala na pozitivniji imidž javnih službi za zapošljavanje i veći interes mladih za učešće u Klubovima za traženje posla. YEP priprema novi projekat i dokumentarne priče, o čemu će više informacija biti u skoroj budućnosti.

Recept za uspjeh: Prilog o novom načinu rada u Birou Novo Sarajevo (JUSZZKS)

Druge objave u kategoriji