Search

YEP uspješne priče u serijalu “Recept za uspjeh”

U saradnji sa BHRT-om, koji od 4.decembra, svake srijede u 21.00 h, emituje serijal “Recept za uspjeh”, YEP promoviše svoje uspješne priče koje se emituju u obliku trominutnih priloga. Cilj je predstaviti uspješne primjere mladih koji su zahvaljujući novorazvijenim uslugama u javnim službama za zapošljavanje kao što je Klub za traženje posla došli do zaposlenja. Podsjećanja radi, saradnja sa BHRT-om je nastala nakon 4.Foruma o zapošljavanju mladih koji je održan na Jahorini, a jedan od zaključaka je bio da je neophodno u medijima osigurati više informacija o pozitivnim praksama kako bi što veći broj mladih bio upoznat sa mogućnostima koje im se pružaju.

Zahvaljujući ovoj vrsti promocije, Klubovi su značajno povećali učešće mladih u svojim aktivnostima, te su neki od mladih došli u Klub upravo zato što su gledali emisiju “Recept za uspjeh”.

Do sada je emitovano 17 YEP priloga u kojima su predstavljene kako aktivnosti Projekta zapošljavanja mladih poput proglašenja Godine zapošljavanja mladih i edukacije za zaposlenike službi za zapošljavanje, tako i najznačajnije, priče mladih koji su posredstvom Kluba za traženje posla unaprijedili svoje vještine i pronašli posao. Unutar mreže Klubova za traženje posla trenutno je otvoreno 24 Kluba, te će uskoro biti otvoren i 25-ti u Derventi (biro Derventa, ZZZRS).

Dva najnovija priloga koja su emitovana dolaze iz Nevesinja i Sarajeva, i oba prikazuju značaj mjera koje će pomoći mladima da postanu konkurentni na tržištu rada i da se što brže zaposle.

Recept za uspjeh: Prilog o Klubu za traženje posla Nevesinje, uspješna priča: Jelena Lozo

Recept za uspjeh: Klub za traženje posla Sarajevo, uspješna priča Tatjana Topalović

Ostale priloge o uspješnim pričama možete pogledati ovdje.

Druge objave u kategoriji