Search

YEP/IEEE Inovacijski izazov predstavljen u Tuzli

Danas, 06.07.2017, na Fakultetu elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, predstavljen je YEP/IEEE Inovacijski izazov 2017. Pozivu organizatora odazvao se značajan broj studenata i članova nastavnog osoblja Mašinskog i Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli ali i drugih visokoškolskih institucija, kao što su IPI Akademija i visoka škola eMPIRICA. 

Nakon prezentacije, uslijedio je iznimno dinamična diskusija u kojoj su učesnici postavili veliki broj pitanja. Iz diskusije je vidljivo da se većina učesnika intenzivno priprema za učešće na Innovation Challenge-u te da već u ovoj fazi veoma ozbiljno rade na formiranju timova te izboru inovacija/poslovnih ideja.

170706_Tuzla_Prezentacija_IEEE_06

Današnja prezentacija dio je aktivnosti kojim Projekat zapošljavanja mladih direktno komunicira sa studentima i nastavnim osobljem tehničkih fakulteta u BiH. Samo u ovoj sedmici održane su prezentacije za studente Mašinskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Banja Luka College-a, Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću i, danas, za više tehničkih fakulteta iz Tuzlanske regije.

170706_Tuzla_Prezentacija_IEEE_01

Program se nastavlja sutrašnjom prezentacijom na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu (sa početkom u 11.00 sati). U idućoj sedmici zakazane su i prezentacije na:

  • Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (ponedjeljak, 11.00 sati)
  • Međunarodnom Burch Univerzitetu (ponedjeljak, 14.00 sati)
  • Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici (utorak, 11.00 sati)
  • Tehničke fakultete Univeziteta Džemal Bijedić i Sveučilišta u Mostaru – u saradnji sa Spark inkubatorom u Mostaru, (srijeda, vrijeme će biti naknadno određeno)
  • Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (četvrtak, vrijeme će biti naknadno određeno)

Pozivamo sve zainteresovane da učestvuju na nekoj od planiranih prezentacija, te da se prijave za učešće u YEP/IEEE Inovacijskom izazovu 2017.

Druge objave u kategoriji