Search

Zapošljavanje najmanje 614 osoba u FBiH

Nakon održane Konstituirajuće sjednice, Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje danas je održao i Prvu radnu sjednicu na kojoj su, između ostalog, donesene odluke o odobravanju sredstava po Programu sufinansiranja pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje.

Ovim odlukama obuhvaćen je 51 poslodavac s prostora cijele Federacije Bosne i Hercegovine, koji trenutno zapošljavaju 3.445 radnika, a, u okviru Programa, planiraju obučiti/stručno osposobiti 768 osoba sa evidencije nezaposlenih. Nakon završetka tromjesečne obuke najmanje 70% njih, odnosno 614 osoba bit će zaposleno, odnosno primljeno u radni odnos.

Određeni broj poslodavaca iz ove grupe, kako domaći tako i strani, proširuje proizvodne kapaciteta na osnovu investicija u nove tehnologije koje zahtijevaju nova znanja i vještine, a ovaj program im pogoduje jer na brz i efikasan način, kroz obuku i stručno osposobljavanje, dolaze do radne snage koja odgovara njihovim potrebama.

Sredstva za realizaciju Programa u iznosu od 1.000.000 KM osigurana su Finansijskim planom Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2016. godinu

Druge objave u kategoriji