Search

Završena trodnevna obuka za novoimenovane voditelje Klubova za traženje posla

Danas je uspješno završena trodnevna obuka za novoimenovane voditelje Klubova za traženje posla, a koju se realizovali interne trenerice -voditeljice Klubova za traženje posla iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, gđa Milanka Šnjegota Srdić i gđa Vojimirka Ćosić uz podršku stručnog tima Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

U trodnevnoj obuci učestvovali su novoimenovani voditelji Klubova za traženje posla iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske te sljedećih službi: Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona, Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona, Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona te Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH. Učestvovali su i predstavnici Federalnog zavoda za zapošljavanje. 

Nakon višegodišnje implementacije mjere Klub za traženje posla u javnim službama za zapošljavanje, stekli su se interni kapaciteti za prenos znanja i vještina pa i interne edukacije koju su ovoga puta realizovale iskusne voditeljice Klubova – gđa Vojimirka Ćosić i gđa Milanka Šnjegota Srdić čime su stekle i uslove za certificiranje, te su im shodno tome danas uručeni i zvanično certifikati za interne trenere. 

Uručenje certfikata internoj trenerici gđi Vojimirki Ćosić od strane dr Ranka Markuša, rukovodioca Projekta zapošljavanja mladih (YEP).
Uručenje certfikata internoj trenerici gđi Milanki Šnjegota Srdić od strane dr Ranka Markuša, rukovodioca Projekta zapošljavanja mladih (YEP).

Nakon obuke očekuje se širenje mreže Klubova za traženje posla u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpsk te, u Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona dok će preostale službe ojačati interne kapacitete za implementaciju ove mjere. 

Podsjećamo prvi Klub za traženje posla je otvoren 2011 godine u Banja Luci, a od uspostave mjere je blizu 9000 nezaposlenih mladih dobilo podršku Klubova širom zemlje, od čega je blizu 4000 njih se zaposlilo po završetku mjere, odnosno 6 mjeseci nakon završetka programa Kluba. 

Superviziju interne obuke vrši stručni tim Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i to gđa Meri Lorenčič, ekspert za tržište rada, a dugogodišnji vanjski ekspert Projekta te gđica Alma Suljović, stručna saradnica za razvoj i upravljanje ljudskim resursima Projekta. 

Druge objave u kategoriji