Search

Završena Uvodna obuka za zaposlenike kantonalnih službi za zapošljavanje FBiH i Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH

Danas je u Mostaru završena Uvodna obuka za zaposlenike kantonalnih službi FBiH i Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH. Dvodnevnoj obuci prisustvovali su savjetodavci i/ili šefovi biroa Službe za zapošljavanje HNK/Ž, Županijskog zavoda za upošljavanje Livno, Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke, Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i Službe za upošljavanje Županije Posavske. 

U sklopu dvodnevne obuke obučeno je i certificirano 17 savjetodavaca a ono što je dodatna vrijednost realizaciji ove aktivnosti jeste činjenica da su treneri obuke bili zapravo interni treneri – zaposlenici službi koji su prethodno prošli intenzivnu pripremu sa ekspertima Projekta zapošljavanja mladih (YEP) kako bi samostalno mogli ispratiti ovu aktivnost. 

Realizacijom dvodnevne obuke, interni treneri su stekli preduslov za certificiranje te su im, na koncu današnjih radionica dodijeljeni certifikati. Kao interni treneri certificirani su: 

1. Samra Abidović (Zavod za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH) 

2. Aida Radić (Služba za upošljavanje Županije Posavske) 

3. Vitomir Filipović (Služba za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke) 

Bitno je napomenuti da dvodnevnom uvodnom obukom nisu bile obuhvaćene sve službe FBiH te se u predstojećem periodu očekuje dodatni termin za realizaciju Uvodne obuke za savjetodavce preostalih kantonalnih službi u kojima se provode aktivnosti Reformskog paketa. 

Druge objave u kategoriji