Search

Znanjem do uspjeha: U Tuzli sa radom počeo “Centar za obrazovanje odraslih”

“Centar za obrazovanje odraslih” Tuzla nastala kao odgovor na potrebe tržišta rada, na način da nudi programe obrazovanja odraslih, nova je obrazovna institucija u ovom dijelu BiH.

Radi se o ustanovi koja je dio savremenog sistema cjeloživotnog obrazovanja koje u BiH provodi Grupa Centar.

-U ovoj grupi obrazovnih centara u čijem je sastavu i ova ustanova, sistemski se prati tehničko-tehnološki razvoj i potrebe tržišta rada, te u skladu s tim, unapređuje nastavni proces, odnosno, nadopunjuje se nastavnim programima za zanimanja koja su tražena na tržištu rada, te se koriste najkvalitetniji kadrovski i materijalno-tehnički resursi, grupe obrazovnih centara, koja djeluje na prostoru cijele BiH, kako bi se realizovao najkvalitetniji nastavni process – istakli su u PU “Centar za obrazovanje odraslih” Tuzla.

Programe obrazovanja odraslih ostvaruju kroz: programe za stjecanje srednje stručne spreme, programe prekvalifikacije i programe usavršavanja.

Više o programima obrazovanja, opise zanimanja, te načine izvođenja programa zainteresovani mogu pronaći na web stranici centra: https://www.centar-tuzla.com/

“Centar za obrazovanje odraslih” nalazi se u MZ Šićki Brod u ulici Vjekoslava Tunjića 15 (kod BP “Gazprom – prostor “Bumeranga”. Dodatne informacije na broj telefona 035 277 231 ili 062 843 362.

(Tuzlainfo)

Druge objave u kategoriji