Search

Zumiraj zapošljavanje mladih u Trebinju

Nakon što je ranije održana coaching radionica za stručne saradnike Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u organizaciji Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švajcarske, u cilju promjene pristupa karijernom savjetovanju i informisanju učenika završnih razreda srednjih škola u Republici Srpskoj, danas se u Trebinju održava radionica za pedagoge.

Radionicu za pedagoge srednjih škola iz Trebinja (4 škole), Foče, Nevesinja, Gacka i Bileće vodi stručni saradnik ZZZRS g. Branislav Kešelj, a  podršku procesu pruža gđa Mia Hadžiahmetović viši stručni saradnik za razvoj i upravljanje ljudskih kapacitetima Projekta zapošljavanja mladih. 

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske je četvrta služba za zapošljavanje (nakon JSZ Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Bosansko-podrinjskog kantona) koja se odlučila da promijeni pristup aktivnostima karijernog informisanja i usmjeravanja učenika završnih razreda srednjih škola te će ubuduće zaposlenici u svom radu sa pedagozima srednjih škola koristiti priručnik “Zumiraj zapošljavanje mladih” kojim je prediviđeno korištenje audiovizuelnh materijala iz dokumentarnog filma “Pravila igre”. Korištenje priručnika je odobrilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. 

Zumiraj zaposljavanje Trebinje Zumiraj zaposljavanje Trebinje (5)

Druge objave u kategoriji