Search

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo prva služba koja ima Android aplikaciju

Masovna upotreba mobilnih uređaja uticala je na to da se i institucije prilagode specifičnim potrebama i zahtjevima svojih korisnika, pa je tako Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo kreirala svoju prvu Android aplikaciju. Kao što je poznato, aplikacije nam omogućavaju da samo u par klikova od svog mobitela napravimo uređaj za učenje, komunikaciju i u ovom slučaju uređaj za traženje posla.

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo je prva služba za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini koja je odgovorila potrebama modernih korisnika i kreirala Android aplikaciju “Zaposli se” koju besplatno možete instalirati preko Google Play Store-a-. Kreirana je na način da prije svega omogući real-time ponudu svih oglasa koji se objavljuju na web stranici Službe za zapošljavanje, ali sadrži i sekciju Pravna pomoć koja obuhvata najčešća postavljena pitanja putem Call centra, kao i odgovore koje je Služba poslala korisnicima.

Dio aplikacije upućuje korisnike i na www.berzarada.ba. Podsjećamo da je jedan od članova Kluba razvio YEP Android aplikaciju koja je dostupna www.jobclubapp.info. 

Sutra u 11.00 časova u Birou Centar, sve pogodnosti mobilne aplikacije će biti predstavljene i medijima, a direktor Službe za zapošljavanje KS Igor Kamočaji koji je i došao na ovu ideju će predstaviti aplikaciju u sklopu strateške reforme Službe u okviru koje su i uvođenje modernih alata u radu Službe. Podršku u reformi Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo pruža Vlada Švicarske kroz Projekat zapošljavanja mladih YEP.

Screenshot 2016-07-18 14.35.42

Druge objave u kategoriji