Search

Mobilna aplikacija Job Club od danas sa opcijom Chat-a

Od danas je dostupna opcija Chat-a u mobilnoj aplikaciji Job Club. Ona ujedno predstavlja i online savjetovanje i komunikaciju sa učesnicima Kluba, i odgovore na pitanja anonimnih korisnik, a u vezi programa Kluba, ili traženja posla. Svi nezaposleni koji bi htjeli saznati kako funkcioniše Job Club, te biti u direktnoj komunikaciji sa voditeljima Klubova, ali i u kontaktu sa drugim nezaposlenim sa kojima mogu razmijenjivati informacije o tržištu rada, prijavljivanju na oglase mogu kroz anonimni Chat razgovarati i dijeliti oglase. Posebna pogodnost je što se mogu dijeliti korisni oglasi, te je direktno povezana sa mogućnosti na www.berzarada.ba.

 Obzirom da 80% posjeta na internet dolazi putem mobilnih uređaja, bilo je neophodno da se prilagodimo novim zahtjevima i potrebama, te da našu komunikaciju sve više digitaliziramo.

Dok korisnik piše poruke sa trenutnim chat imenom njegove poruke se nalaze na desnoj strani chata,  istaknute drugačijom bojom. Kad se izloguje iz chata telefon više ne pamti te poruke i one se redovno prikazuju kao poruke svih ostalih korisnika. Voditelji klubova kao i obični korisnici su prijavljeni dok su u chatu, po izlasku iz chata su izlogovani.

Offline se mogu koristiti svi dijelovi aplikacije osim Berze rada,

Chata i Video materijala.

U dijelu Berza Rada je urađena pretraga, koja se aktivira ulaskom u neku oblast oglasa (npr. Poslovi) i klikom na Lupu u naslovnoj liniji. Onda se unese traženi pojam i opet na lupu. I u samoj aplikaciji postoji malo uputstvo kada se aktivira pretraga.

 

Druge objave u kategoriji