Search

Uvodna obuka za Službu za zapošljavanje HNŽ/K

Danas je počela trodnevna obuka za Službu za zapošljavanje HNŽ/K u kojoj učestvuju zaposlenici četiri podružnice: Mostar Odjeljenje  I i II, Konjic i Čitluk, kao i  koordinatorica Radne grupe za implementaciju Reformskog paketa u Službi za zapošljavanje HNŽ/K, Anita Perić.

uvodna-obuka-hnz-2

Cilj obuke je  usvajanje novog modela rada javnih službi za zapošljavanje kakav praktikuju evropske službe, službe u regiji, pa čak i u svijetu, a sve zbog pružanja efikasnije i kvalitetnije usluge.

Novi model rada podrazumijeva odvajanje administrativnih usluga preko uspostavljanja šalter sala do savjetodavnih usluga karakterističnih za individualni ili grupni rad na jačanju vještina i bržoj integraciji nezaposlenih lica na tržište rada. Služba za zapošljavanje HNŽ/K je ranije razdvojila administrativne od savjetodavnih usluga uspostavom šalterskog sistema u nekoliko podružnica, međutim savjetodavni proces se još nije počeo primjenjivati te će podrška švicarskog Projekta se ogledati najviše kroz uspostavu individualnog savjetovanja i grupnih oblika kao što su Klub za traženje posla. Uvodna obuka je prilagođena potrebama zaposlenika a u skladu sa Kompetencijskim okvirom za ključne poslovne procese koji je usvojio menadžment Službe, zajedno sa Uputstvom za rad podružnica čime je osigurano da će se nove metoda rada zaista primjenjivati.

Učesnici će nakon Uvodne obuke biti testirani kako bi se provjerio nivo usvojenih znanja o primjeni novih metoda rada.

uvodna-obuka-hnz-3

 

Druge objave u kategoriji