Search

YEP nastavlja podršku reforme JU Služba za zapošljavanja Kantona Sarajevo – izrada idejnog rješenja za biro Ilidža

Uz stručnu podršku Projekta zapošljavanja mladih YEP nastavlja se reforma u JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, naime JU SZZ KS želi prilagoditi prostorije biroa Ilidža novim procedurama rada. Projekat je angažovao arhitektu za izradu idejnog projekta kako bi se napravila što bolja raspodjela prostora i stvorili preduslovi za efikasno pružanje administrativnih usluga i uvođenje grupnog i individualnog savjetodavnog rada.

Biro Ilidža je jedan od najopterećenijih biroa na području Kantona Sarajevo, ukupno servisira skoro 12 000 osoba koje se nalaze na evidenciji. Renoviranje i preraspodjela raspoloživog radnog prostora je neminovna, a kako bi se stvorili što bolji uslovi za sprovođenje novih metoda rada JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo se obratila Projektu zapošljavanja mladih YEP za stručnu podršku. Potrebno je istaći da je osoblje biroa već počelo sa primjenom novih metoda rada ali u ograničenom obimu i uz visok stepen fleksibilnosti, npr. info-seminar kao vid grupnog informisanja se organizuje tri puta mjesečno u prostorijama koje je Općina Ilidža dala na raspolaganje.

Vlada Švicarske podržava Projekat zapošljavanja mladih YEP, koji kroz svoj mandat nudi stručnu i tehničku podršku svim zainteresovanim javnim službama za zapošljavanje na području Bosne i Hercegovine.

Druge objave u kategoriji