Search

YEP na Sarajevo Innovation Festivalu 2016

Danas je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u okviru „Sarajevo Innovation Festivala 2016“ Projekat zapošljavanja mladih (YEP) prezentovao program podrške preduzetništvu koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnim institutom inžinjera elektrotehnike i elektronike (IEEE).
U dosadašnjem toku festivala inovacija, koji organizuje udruženje studenata elektrotehnike „Steleks“, prezentovane su brojne inovacije studentskih timova elektrotehničkih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Tuzli i Burch Univerziteta.

161113_sarajevo_innovation_festival_01

Autori inovativnih rješenja prikazanih na festivalu, sa pažnjom su saslušali informacije o mogućnosti pretvaranja ovih tehničkih rješenja u održive i profitabilne biznise. U diskusiji koja je uslijedila studenti su iskazali interes za YEP/IEEE Kongres, planiran za 4.12.2016 a na kojem će biti predstavljene poslovne ideje na kojima, uz podršku mentora, već više mjeseci rade studentski timovi iz Banja Luke, Istočnog Sarajeva, Mostara, Sarajeva, Tuzle i Zenice.

161113_sarajevo_innovation_festival_03

Nakon YEP predavanja, uslijedilo je proglašenje pobjednika Sarajevo Innovation Festivala 2016. Prva nagrada dodijeljena je Amini Bralić za rad „Particle Swarm Optimization algoritam sa primjerom primjene u upravljanju sistemom automatske regulacije napona“.

161113_sarajevo_innovation_festival_05

161113_sarajevo_innovation_festival_06

Druge objave u kategoriji