Search

Dodijeljene nagrade najboljim Klubovima za traženje posla

Sinoć je Međugorju  nakon planskog sastanka savjetodavaca – voditelja Klubova za traženje posla i obuke za novoimenovane voditelje Klubova za traženje posla održana svečana tradicionalna ceremonija dodjele nagrada za najbolje klubove za traženje posla u BiH za postignute rezultate tokom 2016. godine.

U konkurenciji 27 Klubova dodijeljene su nagrade u nekoliko kategorija: najboljim u Federaciji BiH proglašen je Klub za traženje posla Sarajevo  sa najvećim brojem  posredovanja u zapošljavanju i najvećim brojem članova u FBiH, drugi Klub je Klub Kalesija dok je treće mjesto zauzeo Klub za traženje Tuzla.

Najbolji klub u Republici Srpskoj je Klub za traženje posla Derventa, drugo mjesto pripalo je Klubu Modriča, te treće Doboju dok je Klub u Banja Luci dobio posebno priznanje kao Klub za najvećim brojem mladih žena i muškaraca uključenih u ovu aktivnu mjeru te je Klub sa najaktivnijm članovima u Republici Srpskoj.

Mjerenje učinaka i nagrađivanje klubova je urađeno na osnovu razvijenog alata za elektronsko izvještavanje, te rang liste klubova koja se nalazi na linku https://yep.ba/mjerenje-uspjesnosti/.

Na ovaj način  Projekat zapošljavanja mladih postiče takmičarski duh među savjetodavcima, ali istovremeno nastoji i podstaći mlade da koriste savjetodavne usluge koje pružaju javne službe za zapošljavanje.

Važno je istaći da je dodijeljeno posebno priznanje Službi za zapošljavanje Bosansko – podrinjskog kantona za razvoj i implementaciju invoativnih pristupa u radu-preciznije uvođenje metodologije Mobilnog biroa koji podrazumijeva posjete zaposlenika ove službe udaljenim mjesnim zajednicama kako bi se usluge koje se pružaju omogućile nezaposlenim u ruralnim zajednicama.

Druge objave u kategoriji