Search

“Kafa u 5” sa voditeljicom Kluba za traženje posla Brčko distrikta

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH uz podršku Vlade Švicarske uvodi nove efikasnije metode rada te će iduće sedmice pokrenuti Klub za traženje posla u Brčkom. Projekat zapošljavanja mladih pruža kontinuiranu podršku u razvoju mreže Klubova koja pokazala da se kvalitetnim savjetovanjem nezaposlenih mogu postići zavidni rezultati. U ovoj godini mreža Klubova je uključila 656 nezaposlenih od čega se 153 njih zaposlilo. Obzirom da savjetodavna funkcija nije još uvijek razvijena, a kako bi se na brz način formirala grupa za Klub voditeljica Kluba je uz podršku Projekta, kreirala online upitnik putem kojeg se nezaposlene osobe mogu samoinicijativno prijaviti za učešće u Klubu. 

Direktor Zavoda, Vlado Jevtić maksimalno podržava reformske procese te je u više navrata kroz medijske istupe promovisao nove usluge koje će se realizovati, osigurao opremanje prostorije za Klub iz sredstava Zavoda dok je Projekat uradio uvodnu obuku savjetodavca koji će voditi Klub te će nastaviti da pomaže u razvoju vještina svih zaposlenika Zavoda.

Novinar Elta televizije Željko Lazarević je pripremio prilog o Klubu za traženje posla koji se emituje u veoma gledanoj emisiji “Kafa u 5”. Prilog možete pogledati klikom na sliku ispod.

Foto: Uručivanje certifikata voditeljici Kluba za traženje posla Brčko distrikt BiH, Ognjenki Spasojević

Druge objave u kategoriji