Search

Biro Stari Grad preselit će u prostorije u ulici Obala Kulina bana

Služba za zapošljavanje KS – Biro Stari Grad dobio je od Općine Stari Grad zamjenske prostorije za rad u ulici Obala Kulina bana gdje će se uskoro preseliti sa sadašnje adrese u ulici Sime Milutinovića. Šefica Biroa Stari Grad Sanela Karović sa saradnicama, u ime direktora Midhata Osmanbegovića i Službe za zapošljavanje, zahvalila se načelniku Ibrahimu Hadžibajriću za podršku u realizaciji ove ideje, čime je i lokalna zajednica prepoznala odgovornost u osiguravanju adekvantih uslova rada za Službu za zapošljavanje, a samim tim i unapređenje usluga za njene korisnike – nezaposlene i poslodavce. Kao što je najavljeno Projekat zapošljavanja madih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske će pružiti tehničku podršku u ovom procesu, a najvažnije je da će se prelaskom u nove prostorije omogućiti kvalitetniji uvjeti rada za zaposlene, a kako bi mogli adekvatno u potpunosti primjenjivati Uputstvo za rad opštinskih biroa prema kojem trenutno rade svi biroi JUSZZKS u skladu sa individualnim infrastrukturnim i ljudskim kapacitetima.  

Prema riječima šefice Biroa u novim prostorijama bit će im omogućen kvalitetniji rad, a građanima pružena bolja usluga.

“Naše prostorije u ulici Sime Milutinovića se nalaze na spratu objekta i otežan je pristup invalidnim i starim osobama. U novim prostorijama moći ćemo napraviti šalter salu kao i ostali ogledni biroi naše službe, stranke će dobiti bolju uslugu i sigurna sam da će svi naši korisnici biti mnogo zadovoljniji,” kazala je Karović.

U nove prostorije Biro Stari Grad preselit će nakon što se završi sanacija koju je Upravni odbor ove organizacije već dozvolio i dao zeleno svjetlo za početak radova.

Izvor: juszzks.com.ba/yep.ba

 

Druge objave u kategoriji