Search

Banja Luka: Potpisan Memorandum o lokalnom partnerstvu “Urbana poljoprivreda”

Današnjim potpisivanjem Memoranduma i Statuta formalizovano je Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Banja Luka. Ispred institucija i organizacija članica partnerstva, osnivačke dokumente su potpisali Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, dekan Poljoprivrednog fakulteta Nikola Mićić, te predstavnici JU Zavod za zapošljavanje Banja Luka, Razvojnog centra Argonet, Centra za razvoj sela Banja Luka, Mushrooms d.o.o,, GOPA mbH i Caritasa Švicarske.

Memorandum i Statut partnerstva formalni su akti kojim su utvrđene obaveze i aktivnosti partnera u Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje (LEP) i realizaciji prvog projekta LEP-a u oblasti urbane poljoprivrede.  

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Banja Luka, uspostavljeno je u okviru projekta kojeg finansijski podržava Međunarodna organizacija rada (ILO) i Evropska Unija. Očekivani rezultat projekta je održivo zapošljavanje korisnika. U ovu svrhu, projektom su predviđene različite vrste podrške (obuke, mentorstvo, finansijska podrška). Dio korisnika će na korištenje dobiti poljoprivredno zemljište na oglednoj farmi projekta, koja se nalazi na lokaciji “Motike”. Kroz lokalno partnerstvo posao će dobili 20 nezaposlenih lica sa evidencije biroa direktno na gazdinstvu koje se uspostavlja, te oko 100 osoba koje će dobiti podršku da se poljoprivrednom proizvodnjom bave na sopstvenom zemljištu. 

U Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje Banja Luka i projektu urbane poljoprivrede, učestvuju Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Grad Banja Luka, UG Argonet, Mushrooms d.o.o., Caritas Švajcarske i Projekt zapošljavanja mladih (YEP) koji je uz podršku Vlade Švajcarske i inicirao uspostavu Lokalnog partnerstva.

radojicic 2 

Druge objave u kategoriji