Search

Posredovanjem Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo u Sinkru i Alternativi zaposlene 43 osobe

Posredovanjem savjetodavaca Biroa za zapošljavanje Ilidža prošlog mjeseca zaposlene su 43 osobe. Među novouposlenim je 33 radnika koja su posao dobila u kompaniji Sinkro, bosanskohercegovačkom lideru u proizvodnji i izvozu namještaja.

Po dobivenom zahtjevu za posredovanjem, savjetodavci biroa su brižljivo odabrali 60 nezaposlenih osoba sa evidencije i u skladu  sa  novim metodama integracije na tržište rada, pripremili ih za predstojeći intervju.

Među zaposlenim su  šivači, krojači, mašinski tehničari, grafički tehničari i veći broj  NK radnika.

U istom periodu  Alternativa d.o.o Sarajevo, firma koja se bavi proizvodnjom termo panela, profilisanih limova i proizvodnjom komunalne opreme zaposlila je deset radnika metalske struke sa evidencije nezaposlenih.

Nove prakse i metode u radu  JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, koje  se primjenjuju  u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih – YEP, a podržane su od  Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) su sve  prepoznatljivije  među poslodavcima  uvjerena je Džemile Agić – Imamović, šef  Biroa za zapošljavanje Ilidža.

„Rad naših savjetodavaca sa nezaposlenim osobama, tu prije svega mislim na Info seminare, savjetovanja o načinu na koji treba tražiti posao, rezultiraju zapošljavanjem sve većeg broja nezaposlenih. Naravno, ne smije se zaboraviti ni aktivna saradnja sa poslodavcima koju je prepoznao menadžment  Sinkra” – kaže Agić – Imamović.

izvor:https://www.szks.ba/novost/10056/u-sinkru-i-alternativi-zaposlene-43-osobe

Druge objave u kategoriji