Search

Klub za traženje posla Sarajevo posjetio Coca-Colu

Danas (27.6.2014) je grupa mladih iz Kluba za traženje posla Sarajevo koji je uspostavljen kao jedna od aktivnih mjera Službe za zapošljavanje KS posjetila sjedište kompanije Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Tom prilikom se grupa mladih koji aktivno traže posao uz podršku karijernih savjentica u Klubu upoznala sa poslovanjem i načinom zapošljavanja u ovoj kompaniji. To je ujedno bila i prilika i za mlade osobe da se lično predstave poslodavcu i da izlože svoju poslovnu ponudu i mogućnost angažovanja. Posjete poslodavcu su sastavni dio programa Kluba gdje je zadatak voditelja ili savjetodavca da u saradnji sa privrednicima dogovori ovakve susrete i prilike za mlade da direktno stupe u kontakt sa poslodavcima.

Klub za traženje posla u Sarajevu je otvoren u okviru aktivnosti Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji je podržan od Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). Inače, Klub za traženje posla je aktivna mjera namijenjena dugoročno nezaposlenim mladim osobama, a predstavlja formalnu grupu osoba koje traže posao. Na ovaj način se podstiču savjetodavci u biroima za zapošljavanje da ulože dodatne napore i da intenzivnije rade sa mladim nezaposlenim kako bi im pomogli u tranziciji sa evidencije nezaposlenih na tržište rada. Dosadašnji rezultati su pokazali da između 20 – 40% mladih se nakon ove vrste podrške zaposli ili radno angažuje kroz volonterski ili honorarni posao.

Osnovna filozofija Kluba je pozitivna poruka da posla ima za svakoga ko ga želi, a TRAŽENJE POSLA JE POSAO SAM PO SEBI.

Fotogaleriju sa slikama današnje posjete možete pogledati klikom na donju sliku.

IMG_7883

Ova aktivnost se realizuje u sklopu Projekta zapošljavanja mladih YEP kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC.

Druge objave u kategoriji