Search

Veliki odziv lokalnih zajednica za YEP Javni poziv za saradnju u podršci preduzetništvu

Posljednjeg dana oktobra ove godine, Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji podržava Vlada Švicarske, objavio je Javni poziv lokalnim zajednicama, općinama/opštinama, gradovima, grupama općina/opština i kantonima, za iskazivanje interesa za saradnju u realizaciji programa podrške preduzetnicima.

Ponuđeno partnerstvo podrazumijeva zajedničko planiranje, animiranje potencijalnih preduzetnika, realizaciju programa obuka i mentorstva u razvoju poslovnih planova te investiranje u registraciju i pokretanje novih poslovnih poduhvata.

Javni poziv za iskazivanje interesa istekao je juče (20.11.2017). Prema prvim podacima, lokalne zajednice su pokazale zavidan interes za učešće u programu! YEP je primio prijavu sa ukupno 21 lokacije, koja zauzimaju prostor od 33 općine/opštine.

Prijavljene lokacije na kojim će biti organiziovan program podrške su:

  1. Grad Banja Luka
  2. Lopare, Ugljevik
  3. Srebrenica
  4. Bosanski Petrovac
  5. Jezero, Jajce, Mrkonjić Grad, Petrovac-Drinić
  6. Novi Grad -Sarajevo
  7. Grad Mostar
  8. Gradiška, Laktaši
  9. Istočna Ilidža
  10. Rudo, Višegrad, Čajniče, Novo Goražde
  11. Novo Sarajevo
  12. Kladanj
  13. Lukavac
  14. Ilijaš
  15. Zenica
  16. Kakanj
  17. Visoko
  18. Kanton Sarajevo
  19. Bugojno
  20. Centar Sarajevo
  21. Prijedor
  22. Trebinje
  23. Bijeljina

Lokalne zajednice koje su iskazale interes za zajedničku realizaciju YEP Inkubatora poslovnih ideja (obojene crvenom bojom)

Na svakoj od 21 prijavljene lokacije planirano je formiranje grupe od 25 kandidata sa poslovnim idejama. Ukupno se očekuje da u program podrške u 2018 godini uđe preko 500 poslovnih ideja. Formiranje prvih preduzeća, po okončanju programa podrške, planirano je u drugoj polovini 2018. godine.

Druge objave u kategoriji