Search

Reformski paket: Uskoro i u Birou Orašje primjena novih metoda rada

Danas je u Birou Orašje, Službi za upošljavanje Županije Posavske izvršen prijem radova a nakon što je izvršena infrastrukturna prilagodba prostorija Biroa novom modelu rada sa klijentima. 

Ranije je Služba za upošljavanje Županije Posavske učestvovala u izradi Uputstva za rad sa klijentima, te se očekuje usvajanje dokumenta od strane Upravnog vijeća kao i eventualna prilagodba sistematizacije radnih mjesta kako bi se nove metode rada mogle primjenjivati. Primjena novih metoda rada u ovom Birou počinje od ponedjeljka naredne sedmice, a zaposlenici Biroa su iskazali svoje zadovoljstvo sa novim prostorom. 

U sklopu Projekta YEP, do sada je renovirano 30 biroa u cijeloj Bosni i Hercegovini, a u toku su radovi u dodatnih 11 biroa. 

Također, uposlenici su uspješno završili Uvodnu obuku o novim metodama rada, obuku za evidentičare, te je certificiran interni trener Službe što je važno iz perspektive jačanja internih kapaciteta. 

Unapređenje infrastrukture i tehničkih uslova predstavlja jedan od glavnih preduslova, koji zajedno sa jačanjem ljudskih kapaciteta i podizanja kompetencija uposlenika utiče na efikasniju primjenu novih metoda rada, prije svega savjetodavne funkcije koja je do sada bila zanemarena. U nastavku slijedi foto izvještaj sa terena u Orašju:

Druge objave u kategoriji