Search

Kako do podsticaja za poljoprivrednike u Republici Srpskoj?

Institut za razvoj mladih i zajednice Perpetuum Mobile Projekat u okviru projekta “Spoznaj mogućnosti, (p)okreni se biznisu!“ kojeg podržava YEP, ima za cilj motivisati mlade iz ruralnih sredina da koriste podsticajna sredstva za poljoprivredu koja Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izdvaja svake godine u iznosu od 60 miliona KM i na taj način dođu do samozaposlenja.

Trenutno je u toku finalizacija informativnog filma o načinima sticanja podsticajnih sredstava. Kroz film su takođe predstavljeni i uspješni primjeri mladih osoba koji su pomoću podsticajnih sredstava  pokrenuli sopstvene biznise od kojih danas žive. Kako bismo osigurali da informacije o načinu sticanja podsticajnih sredstava dođu do što većeg broja mladih ljudi kreiran je INFO paket sa svim važnim informacijama o načinu ostvarivanja sredstava. INFO paket možete preuzeti ovdje.

U drugoj fazi projekta održat će se prezentacije filma u Klubovima za traženje posla u gradovima/opštinama: Srbac, Rudo, Modriča, Teslić, Novi Grad, Doboj, Derventa, Nevesinje, Gradiška, Banja Luka, Zvornik. Nakon prezentacije filma prisutni će imati priliku da prođu kroz radionicu razvoja projektnih ideja za njihov angažman u poljoprivredi.

Druge objave u kategoriji