Search

Nj.e. Ambasador Švajcarske Maurer sa predsjednikom Dodikom i premijerkom Cvijanović o ekonomskoj saradnji

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i švajcarski ambasador u BiH njegova ekselencija Hajnrih Maurer su na sastanku organizovanom ove sedmice razmjenili mišljenja o ekonomskim pitanjima i poboljšanju saradnje, ali i implementaciji projekata ureda za saradnju Ambasade Švajcarske u BiH.

Najviše pažnje tokom razgovora posvećeno je ekonomskoj saradnji Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Švajcarske, posebno u svjetlu primjene Sporazuma o slobodnoj trgovini. Ambasador Maurer i predsjednik Dodik su podijelili mišljenja o projektima švajcarske ambasade, a obostrano je iskazano zadovoljstvo njihovom implementacijom, uticajem i rezultatima.

Na sastanku je bilo riječi i o uspostavljanju direktne aviolinije na relaciji Cirih – Banjaluka – Sarajevo. Bilo je riječi i o ostalim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH, među kojima i o konstituiranju vlasti. Predsjednik Milorad Dodik rekao je da proces konstituisanja vlasti u Srpskoj počinje sljedeće sedmice i da će biti okončan do 20. decembra.

Pored predsjednika Dodika, ambasador Maurer je u toku posjete Banjaluci imao sastanak i sa premijerkom Cvijanović. Takođe, ovom prilikom bilo je i riječi o razmjeni iskustava i dobrih praksi između Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i institucija Republike Srpske na unapređenju vještina i znanja  u promociji privrednih, ekonomskih i turističkih  potencijala, rada i samozapošljavanja.

maurer cvijanovic

Druge objave u kategoriji