Search

Dejana Talk Show: (Ne)zaposlenost mladih u BiH

Kao rezultat zaključaka 6. Foruma o zapošljavanju mladih, tema ovonedjeljnog izdanja popularnog talk showa koji je prošle nedjelje bio jedan od najgledanijih televizijskih sadržaja prema podacima agencije Nielsen za Bosnu i Hercegovinu, sa rejtingom od 12,21% i shareom od 22,53% je “(Ne) zaposlenost mladih u BiH”. Emisija se emituje u periodu od 17:20 do 18:30. 

Negativna kretanja na tržištu rada u Bosni i Hercegovini u posljednjih nekoliko godina najviše su pogodila upravo populaciju mladih. Mladi ljudi čine više od jedne trećine svih nezaposlenih u BiH, a alarmantnija od ovih statistika je činjenica da imamo trend povećanja nezaposlenosti. Zašto je to tako? Ima li posla za mlade ljude u BiH? Koliko su mladi aktivni u potrazi za poslom?

Centralna tema talk show-a jesu Klubovi za traženje posla i iskustva mladih koje imaju sa njima, a gošće pored grupe mladih nezaposlenih su i Venesa Omerhodžić, Lejla Arnautović, Milanka Šnjegota i Adisa Šarić, te nekoliko uspješnih priča YEP projekta.

Fotogaleriju sa snimanja emisije Dejana Talk Show na temu zapošljavanja možete pogledati u YEP galeriji, a najavu emisije na narednom videu:

 

Druge objave u kategoriji