Search

Klub za traženje posla Cazin (SZZUSK) ponovo na usluzi mladim nezaposlenima!

U protekle tri godine YEP je uz podršku Ambasade Švicarske, prema zahtjevu službi za zapošljavanje, izgradio mrežu od 25 Klubova za traženje posla pri opštinskim biroima namijenjenim dugoročno nezaposlenim mladim ljudima, a kojim vode i upravljaju zaposlenici biroa za zapošljavanje.

Na taj način je i pri Službi za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona u martu 2012.godine otvoren Klub za traženje posla u Birou Cazin za mlade nezaposlene do 30 godine. Na samom početku to je bio jedan od najuspješnijih Klubova, međutim zbog nedostatnih ljudskih resursa Klub nije imao aktivnosti skoro dvije godine, što će od januara 2015.godine biti promijenjeno. Služba za zapošljavanje je internim aktima i sistematizacijom radnih mjesta predvidjela aktivnosti Kluba za traženje posla u 2015.godini, i ojačala je dodatnim resursima Biro Cazin i samim tim stvorila neophodne uslove za ponovnu realizaciju ove aktivne mjere. Ovim putem pozivamo sve mlade nezaposlene koji su prijavljeni na evidenciji Biroa Cazin da se prijave za prvu grupu u Klubu za traženje posla. Kontakt osoba je Selvir Samardžić, šef biroa Cazin. Program Kluba predviđa utvrđivanje ciljeva za traženje posla, identifikaciju dodatnih mogućnosti za mlade osobe, kreiranje individualnog plana zapošljavanja, pisanje CV-ija, pomoć u stvaranju lične mreže kontakata, pomoć u korištenju info paketa simulacija razgovora sa poslodavcem i praćenje nakon završenog programa narednih 6 mjeseci.

Svim mladim nezaposlenim koji dolaze iz udaljenih ruralnih područja Projekat YEP u saradnji sa Službom refundira putne troškove za vrijeme učešća u Klubu. U 2014.godini je putem mreže Klubova zaposleno 522 mladih od 1741 koji su prošli program. Od osnivanja mreže do kraja 2014.godine zaposleno je 1291 mlada osoba, a neke od priča o uspjehu su dostupne ovdje. 

Nadamo se da će uskoro biti i prva priča o uspjehu iz Kluba za traženje posla Cazin.

Druge objave u kategoriji