Search

План Завода да до краја године запосли 5.000 људи

Пон, 23.09.2013.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Милко Чолаковић рекао је да Завод и Влада Српске заједно проводе пројекте запошљавања у разним областима укупне вриједности око 25 милиона КМ.Чолаковић је рекао новинарима у Бијељини да у Републици Српској данас има око 150.000 незапослених, а до краја године Завод у сарадњи са Владом Српске очекује да ће запослити око 5.000 људи.

Он је истакао да се пројекат запошљавања приправника у Републици Српској показао као врло позитиван, јер 65 до 70 одсто младих људи, након одрађеног приправничког стажа, остаје у радном односу.

Чолаковић је истакао да се проводе и пројекти запошљавања у привреди, у оквиру којих се реализују подпројекти самозапошљавања и запошљавања код послодаваца, затим пројекти који се односе на дјецу и породице погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и пројекти запошљавања у пољопривреди.

Он је прецизирао да постоји велика заинтересованост за запошљавање у пољопривреди, пројекат који се реализује посредством Свјетске банке.

Druge objave u kategoriji