Search

Представљамо тимове YEP/IEEE такмичења у техничким иновацијама (3)

Пројекат запошљавања младих (YEP), уз подршку Владе Швајцарске и у партнерству са међународним Институтом инежењера електротехнике и електронике (IEEE) организује такмичење младих иноватора у развоју иновативних идеја: YEP/IEEE 2016 Ideathon-Hackathon.

У такмичењу учествују студентски тимови са електротехничких, машинских, економских и факултета информационих технологија у БиХ – укупно 13 тимова са 7 факултета из 6 градова у БиХ. Сваком тиму додијељен је ментор (професор или асистент) са матичног факултета.

Циљ такмичења је развој иновативних идеја које рјешавају значајне проблеме за своје кориснике у областима као што су медицина, подршка особама са инвалидитетом, пољопривреда, екологија и друге. Додатно, кроз процес подршке, тимови ће добити прилику да своје идеје трансформишу у пословне моделе спремне за наступ на тржиште.

Презентација пословних модела и иновативних техничких рјешења потенцијалним инвеститорима ће бити реализована у оквиру IEEE конгреса у Сарајеву, 3.12.2016. године.

Након тимова са електротехничких факултета у Тузли и Сарајеву, данас представљање настављамо првим тимом са Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву

Иновација у области пољопривреде: “AgroAdvice

Први од два тима са Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву који представљамо на yep.ba је у саставу:

  1. Марко Правдић
  2. Драган Радовић
  3. Владе Малиш
  4. Ђорђе Дрљић

2

Ментор тима је др Дејан Јокић, виши асистент на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

AgroAdvice тим је проблеме са којим се сусрећу пољопривредници препознао као шири друштвени проблем на који својим знањима и вјештинама могу утицати. Кориштењем предузетничког начина размишљања, планирају помоћи пољопривредницима и истовремено креирати одржив бизнис, односно нова радна мјеста. Тим је исказао задовољство могућношћу да кроз YEP/IEEE Ideathon/Hackathon унаприједи и демонстрира знање и вјештине. Наводе да су Конгрес препознали као могућност да презентују своје идеје и покрену властити бизнис.

1

Тим тренутно финализира своју иновацију и припремају Canvas пословни модел који ће инвеститорима презентирати на IEEE Students and Young Professionals Конгресу, 3.12.2016. године у Сарајеву.

Druge objave u kategoriji