Search

Упозорење на лажне огласе

Агенција за рад и запошљавање БиХ упозорава грађане да буду опрезни приликом пријављивања на огласе за запошљавање у иностранству, јер је откривен одређени број превара у посредовању у запошљавању, у којима је од грађана БиХ тражена новчана накнада.

У саопштењу ове агенције наводи се да је пракса код посредовања у запошљавању да приватне агенције које врше посредовање услуге наплаћују од послодавца који тражи радну снагу, а не од грађана који траже посао.

“Посредовање у запошљавању не могу вршити физичка лица, а свака уплата на приватан рачун јасно указује да је ријеч о превари, те молимо грађане да такве случајеве пријаве надлежној полицијској управи”, напомињу из Агенције.

Из Агенције подсјећају да је једина исправна процедура да радник потпише уговор са послодавцем, након чега на основу уговора и других докумената послодавац тражи радну дозволу за радника, а онда радник на основу добијене радне дозволе, копије пасоша и других докумената аплицира за радну визу у амбасади државе у коју жели ићи на рад.

Druge objave u kategoriji