Search

Завршена прва фаза локалне иницијативе “Спознај могућности, (п)окрени се бизнису!”

Локална иницијатива Пројекта запошљавања младих “Спознај могућности, (п)окрени се бизнису!” је намијењена лицима са евиденције Завода за запошљавање који желе да се баве пољопривредом, с циљем упознавања о могућностима добијања подстицајних средстава која даје Влада Републике Српске. Основни циљ је био обогаћивање садржаја Клубова за тражење посла, пружањем подршке младим људима да приступе расположивим средствима.

Промовисање Програма подстицаја у пољопривреди у једанаест поштина у Републици Српској пројекат је спровео уз подршку подуговарача Института за развој младих и заједнице “Perpetuum Mobile” из Бања Луке, а у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Заводом за запошљавање Републике Српске.

Промовисање програма је успјешно спроведено у сарадњи са Клубовима за тражење посла Завода за запошљавање у Бања Луци, Дервенти, Градишци, Српцу, Добоју и Модрчи, Новом Граду, Зворнику, Рудом и Невесињу, те је у истим учешће узело преко 250 незапослених лица. У другој фази услиједиће подршка члановима Клубова за тражење посла да пристипе овим средствима. Очекује се да ће 80 младих бити анимирано да користе подстицајна средства а да ће најмање 20 већ у 2014 години отпочети процес кориштења подстицаја.

Пројекат запошљавања младих је развио документарни филм са примјерима добре праксе и начином добијања средства, која сваке године издваја Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, што ће остати трајни едукативни материјал доступан свим заинтересованим и по завршетку едукативних активности.

Druge objave u kategoriji