Search

Инвестирање у развој ЈУЗЗЗРС: Даљи развој капацитета и нови начин рада у бироима

Данас је одржан координациони састанак са менаџментом  Завода за запошљавање Републике Српске, а како би се договорила даља имплементација Реформског пакета, и примјена нових метода рада у свим бироима. 

Кључне теме састанка су били резултати Анализе потреба за обуком коју је испунило 162 запосленика Завода, затим представљање академског модела евалуације обука по Киркпатрик методи, и ширење мреже Клубова за тражење посла. Завод ће у наредном периоду инвестирати у развој капацитета запослених, а кроз програм обуке који ће реализовати уз подршку Владе Швицарске, пратит ће примјену стечених знања и вјештина континуираном евалуацијом на краткорочном, средњерочном и дугорочном плану, а како би се увјерили да знања која се стичу током обука се заиста и примјењују на радном мјесту, као и да се понашање радника знатно промијенило као посљедица обука. Битно је нагласити да увођење новог начина рада са клијентима у Заводу ће се одразити и кроз нову систематизацију, а у којој ће у посебна знања и вјештине бити уграђен Компетенцијски оквир за кључне пословне процесе ЈУЗЗЗРС који је израђен захваљујући експертској подршци Пројекта YЕP.

Такођер, договорено је ширење мреже Клубова за тражење посла и то због добрих резултата које постижу тренутни, те да ће се у мапирање нових локација, водити рачуна о стању на евиденцији, активне понуде радне снаге, економској ситуацији локалне заједнице, те људским ресурсима којима располаже Завод. Простор и технички увјети су мање битни, за разлику од људског фактора који одговара за резултате. На крају, планира се и посјета представника Владе Швајцарске неком од Клубова за тражење посла, а како би на терену могли да се упознају са ефектима инвестирања у Завод за запошљавање РС путем Пројекта YЕP. 

Druge objave u kategoriji