Search

Мјерење учинака у Заводу за запошљавање Републике Српске

У Палама, 28.03.2014. године, директор Завода за запошљавање Републике Српске Милко Чолаковић, извршни директори ЗЗЗРС, и представници Швајцарског секретаријата за економске послове (СЕКО), Оливер Нусбаум и Марсел Егер, те менаџер  Пројекта запошљавања младих Ранко Маркуш разговарали су о активностима развоја система мјерење учинака који је у току.

Консултант Швајцарске Владе за систем мјерења учинака, Егер Марсел, је на састанку презентовао модел за праћење ефикасности учинака у раду Завода за запошљавање, у који су поред стопе интеграције назапослених лица на тржиште рада укључени егзогени фактори, односно специфичности услова у којима функционише сваки појединачни биро. На састанку је истакнуто да је Завод за запошљавање Републике Српске у другој фази наведеног Пројекта, поред развоја два Огледна бироа, даљег унапређења рада Клубова за тражење посла и активности на запошљавању младих, приоритет стацвио и на изградњу система мјерења учинака која се односи на праћење активности према раније постављена два циља ЗЗЗРС – ефикасна интеграција незапослених на тржиште рада и тачно и ефикасно остваривање права која проистичу из статуса незапослености. Праћење учинака је званично отпочело од марта 2014.године у свим бироима Завода.

Завод за запошљавање Републике Српске је прва институција у БиХ која ће увести интерни систем праћења учинака у свој рад. 

Пројекат запошљавања младих (YЕP), финансира Швајцарска агенција за сарадњу SDC, а имплементира Њемачка компанија GOPA.

(ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске)

Druge objave u kategoriji