Search

Drugi krug Uvodne obuke u Banjaluci – vikend kao redovan YEP/ZZZRS radni dan

 


Danas je u Banja Luci u toku Uvodna obuka za zaposlenike Filijale Banja Luka – Biroa Banja Luka koju provode interni treneri Mladen Vrećo –  Biro Banja Luka – šef Biroa, i Nikolina Lukić, viši stručni saradnik za posredovanje filijale Banja Luka,  koji su prvi certificirani interni treneri ZZZRS. Važno je da će svi učesnici biti testirani kako bi se provjerio stepen stečenog znanja, ali i kako bi zaposlenici bili certificirani, te da bi se te informacije mogle unijeti u personalni dosije radnika Zavoda.

qit-blMonitoring vrše gđa Mia Hadžiahmetović, viši stručni saradnik za ljudske resurse YEP-a, i dr Ranko Markuš, rukovodilac Projekta kako bi se osigurala neovisna procjena rada trenera i ishodi obuke kroz testiranje i certificiranje polaznika.

Cilj ove do sada najsveobuhvatnije obuke kada su u pitanju zaposlenici JSZZ u Bosni i Hercegovini, je da se Zavod reformiše u skladu sa elementima Reformskog paketa, ali i da se trajno i održivo ojačaju ljudski resursi kako bi Zavod dugoročno u nezavisnosti od međunarodnih projekata bio u mogućnosti da unapređuje svoj rad i efikasnost.

Ključne teme obuke su:

  • Rad u šalter sali i info zona (cilj je razdvajanje evidentičarskih i administrativnih poslova);
  • Provođenje grupnog informisanja – info seminar;
  • Savjetodavni procesi i alati (trijaža nezaposlenih, individualno i grupno savjetovanje);
  • Saradnja sa poslodavcima  i efikasno posredovanje;
  • Izrada i praćenje individualnog plana zapošljavanja.

intervju-qit-blObuka je organizovana po principu kombinacije usvajanja teoretskog i praktičnog znanja sa simulacijama svih usvojenih znanja, gdje se ona primjenjuju odmah po završetku teoretskog dijela. Simulacije su zamišljene na način da se imitiraju situacije iz redovnog poslovanja kako bi se prije svega procijenio adekvatan način usvojenih znanja na stvarne situacije.

YEP je od ovog mjeseca uspostavio online resursni centar www.znanje.berzarada.ba u okviru kojeg su dostupni svi trening materijali za polaznike. Atmosferu sa obuke pogledajte u galeriji.

 

 

Druge objave u kategoriji