Search

Aplikacija “Zaposli se” po preuzimanjima odmah iza Pokemona, zbog preopterećenosti nedostupna

Odmah nakon zvanične promocije 19.7.2016. godine, aplikacija je privukla veliku pažnju javnosti, a već nakon prva 24 sata korištenja našla se na prvom mjestu rating aplikacija u Bosni i Hercegovini. Preko “Zaposli se” aplikacije svakodnevno se ostvari između 12.000 i 15.000 posjeta sadržajima portala Službe, a u svakom trenutku u realnom vremenu aplikaciju koristi između 10 i 25 korisnika.

“Mladi imaju specifične ineterese, kanale informisanja i interakcije uopšte”, kazao je Igor Kamočaji, direktor JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”, “i čini se da su prepoznali našu aplikaciju, jer je u jednom trenutku po svojoj popularnosti bila odmah nakon globalno popularne aplikacije o Pokemonima”.

Aplikacija “Zaposli se” prva je ovakve vrste u službama za zapošljavanje u regionu, a cilj joj je da korisnicima brže i jednostavnije dostavi informacije o oglasima za posao, mogućnostima i prijave oglase koji se nalaze na stranici JU “Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“. Iako je aplikacija namijenjena svim korisnicima koji posjeduju odgovarajuće telefonske aparate, ipak se očekuje da će je najviše koristiti 28.000 nezaposlenih mladih osoba u Kantonu Sarajevo, kojima će ušteda vremena, nastala korištenjem aplikacije, omogućiti da se aktivnije posvete svakodnevnom traženju posla.

Aplikacija je osmišljena kao dio strateške reforme Službe u koju spada i uvođenje modernih alata u rad Službe. Aplikacija je nastavak unapređenja IT usluga, pored portala i pružanja besplatne pravne pomoći, očekuje se da poveća interes, kako nezaposlenih, tako i poslodavaca, da putem Službe nude, odnosno traže posao.

Aplikaciju “Zaposli se” možete preuzeti putem App Store i Google Play. Zbog velike opterećenosti servera danas su mobilna aplikacija “ZAPOSLI SE” i web stranica JU “Službe za zapošljavanje KS” – Sarajevo nedostupni i trenutno se radi na otklanjanu smetnji.

Druge objave u kategoriji