Search

Biser na Uni od danas je bogatiji za 4 poslovna poduhvata!

Na današnjoj prezentaciji poslovnih ideja u sklopu IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja Bihać, podržani su svi finalisti, te je biser na Uni postao bogatiji za 4 poslovna poduhvata! No to nije sve…

Nakon uspješne prezentacije i odbrane poslovnih ideja, učesnici su imali priliku da dogovore i prve poslovne saradnje s predsjednikom Privredne komore Unsko – sanskog kantona, gospodinom Enesom Ružnićem. Svim učesnicima Inkubatora, biće pružena prilika da svoje proizvode i usluge ponude na najvećem sajmu u Bihaću – Ekobis, a dvije učesnice Iman Zulić i Anela Lonić ugovorile su i poslovnu saradnju. Iman će biti oficijelni fotograf sajma Ekobis, a Anela će svojim preukusnim torticama zasladiti nepca na Sajmu, ali u Gradskoj upravi.

Nakon zajedničkog ručka, tim investicijske fondacije IMPAKT zaputio se kod gradonačelnika Šuhreta Fazlića, koji je učesnicima i zvanično dodijelio certifikate o uspješno završenoj obuci. U dobrom raspoloženju i motivisani ostvarenim uspjehom sa zadovoljstvom su probali i tortu, koja je ovog puta bila u znaku IMPAKT-a.

Anela Lonić pokreće svoju proizvodnju torti i slatkiša pod nazivom “Torta, tortica”. Iman Zulić pokreće poduhvat profesionalnog fotografiranja novorođenih beba pod nazivom “Iman Photography”. Sara Baroš pokreće malu školu baštovanstva, za djecu u razdoblju od 7 do 14 godina, pod nazivom “Misli zeleno, sadi u bojama”, a Sandi Čeliković pokreće poljoprivredni obrt Čeliković koji će se baviti proizvodnjom i uzgojem liske.

Ako vas ove divne ideje ne motiviraju da pokrenete vlastiti biznis, onda barem mislite globalno, a djelujte lokalno i podržite ove nove poslovne poduhvate. Učesnike Inkubatora iz Novog Sarajeva i Kladnja, sutra očekuje odbrana poslovnih ideja i prezentacija poslovnog plana pred stručnom komisijom, te im ovim putem želimo sreću!

Druge objave u kategoriji