Search

Biznisi svjetske kvalitete rezultat su IMPAKT Inkubatora u Novom Sarajevu!

Kraj sedmice u investicijskoj fondaciji IMPAKT obilježila je finalna prezentacija poslovnih ideja na čak 2 lokacije. Danas su se preduzetnici iz Kladnja i Novog Sarajeva, u istim trenucima borili za odbranu svoje poslovne ideje i što više ocjene od komisije, njih 9 je uspjelo u toj namjeri.

Za 9 ambicioznih preduzetnika iz Novog Sarajeva dan je počeo sa dozom treme i željom za uspjehom. Oni su danas pred stručnom komisijom predstavljali svoje poslovne ideje, poslovne modele i finansijske projekcije. Nakon 9 odličnih prezentacija članovi komisije imali su težak zadatak – odabrati one najbolje.

Prvoplasirani su bili Elma Slabić i Nezir Škaljić, dok su pravo na finansijsku i mentorsku podršku ostvarili i Irena Ilić Garland, Ahmed Ahmedić, Melisa Hujić i Emina Hamamdžić.

Nakon samog proglašenja došlo je do iznenadnog prevrata, prvoplasirani Elma Slabić i Nezir Škaljić, kao i Melisa Hujić odlučili su se odreći vlastitog prava na finansijsku podršku i pokloniti je nekome od kolega. Elma kaže da su oni došli kako bi naučili kako se pravi dobar biznis plan, svjetske kvalitete: “Mi sada imamo biznis plan koji možemo pokazati i svjetskim investitorima, a finansije kojih se odričemo biće vjetar u leđa za naše kolege. Mi trenutno imamo investitora koji će pokriti sve naše troškove, pa zašto onda ne bismo bili kolegijalni i dali šansu za uspjeh još nekome?!”

Pravo na finansijsku i mentorsku podršku nakon ovog čina dodijeljeno je Farisu Arifagiću i Mirzi Islamagiću.

Mladi, ambiciozni i humani su epiteti koji krase preduzetnike IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja.

Ponosni smo što je naša Fondacija u vašim očima sinonim kvalitete!

Svim preduzetnicima želimo sreću u daljem radu, a vas pozivamo da postanete dio naše porodice i ove prekrasne priče.

Druge objave u kategoriji